Christina Fogel heter jag. Jag är en s k "medelålders" kvinna som bor i Härlundaskogarna ca 1 mil söder om Skara i Västra Götaland tillsammans med min man Bosse, min 19-åriga dotter Marielle och våra tre hundar Kitty, Tilda och Bella.

 

Christina Fogel     Marielle och Bosse  
Här är jag i ett utställningstält                                          Stolt Pappa på Marielles studentdag


 Vårt hus
Vårt hus

Jag har haft hundar i stort sett hela mitt liv. Det startade i min barndom med att pappa hade Drevrar, och när jag blev vuxen och själv skaffade hund blev det Hamiltonstövare då jag även jagade en hel del. 2005 hade bössan lagts på hyllan och jag ville då ha en ras som inte jagade. Valet föll på Shih-Tzu och den första sällskapshunden köptes av Lisa som har Stjärnhällas Kennel. Lisa drog med mig på hundutställningar, och väldigt snart behövde jag ingen större övertalning, för jag tyckte det var jättekul. Shih-Tzun Kitty hade inga större framgångar i ringarna, men både hon och jag tyckte det var toppenkul. Tyvärr är det ingen bra kombination att ha en långhårig Shih-Tzu och bo ute på landet och tycka om att gå och luffa i skogarna, så när hon var några år började jag att klippa hennes päls och kunde då inte ställa henne mer. Jag skaffade då min första Tibbe, som funkar både till skogspromenader och utställningsringarna, från en annan Lisa som har kennel Bio-Bio's. Tildas framgångar i ringarna var större och hon blev Svensk Utställningschampion när hon var 3 år.

Min man har dammat av bössan och börjat jaga igen, så våren 2011 utökades hundskaran ytterligare med en ny hamiltonstövare. 

Kennel Bainangs registrerade jag 2011. Anledningen är inte att jag tänker bli någon stor uppfödare, mera för att visa att jag är seriös med dom valparna jag kommer att ha och sälja. Jag har ju lyckan att äga en väldigt fin, snäll och go, frisk och sund liten Tibbetjej, och vill föra hennes fina egenskaper vidare genom att ta några kullar på henne. Valet av hanar kommer att vara noggrant genomtänkt för att få fram friska, sunda och förhoppningsvis snygga valpar.

Den som köper valp hos mig kan räkna med att jag vill hålla kontakten och höra hur livet fortskrider LÄNGE!!