Blogginlägg

Fullt ös

2013-10-13 00:48

Det är full fart på valparna som har växt till sig rejält. Riktiga busar är dom och det verkar som att den populäraste leken är att slåss. Ibland låter det förfärligt men om man försöker att avstyra bråket tittar dom bara på en med en frågande blick "Vad är det? Vi busar bara". Så det är väl lika bra att dom får hålla på

11 veckor - bröderna 11 veckor - bröderna 1 
Bröderna bus

 

11 veckor - Jag vill ha pinnen 1 11 veckor - Jag vill ha pinnen 2
Med lite list lurar syrran till sig pinnen av brorsan 

 

11 veckor - Pelle vill vara med 1 11 veckor - Pelle vill vara med 2
Pelle VILL vara med i gemenskapen

 

 


Valparna har blivit 5,5 vecka

2013-09-04 19:07

Det har verkligen varit några underbara sensommardagar nu, och valparna har fått smaka på att vistas utomhus. Det är mycket som är spännande och allt ska undersökas noga. Än så länge vågar dom sig inte ut på några längre turer från tryggheten i canvasväskorna och efter 1 timma är dom jättetrötta och sover djupt och länge när dom kommer tillbaka in i köket.

5,5 vecka - Mörka tiken   5,5 vecka - Mörka tiken
Mörka tiken (som har börjat ljusna en hel del)

5,5 vecka - Ljusa tiken  5,5 vecka - Ljusa tiken
Ljusa tiken

5,5 vecka - Mörka hanen  5,5 vecka - Mörka hanen
Mörka hanen

5,5 vecka - Ljusa hanen  5,5 vecka - Ljusa hanen
Ljusa hanen


Världens sämsta bloggare!

2013-08-22 21:57

Jag måste vara världens sämsta bloggare! Inte ett inlägg på 1 1/2 år.... Men NU äntligen!!!!
Alla valparna i kullen som föddes i december 2011 flyttade till jättehärliga nya hem och jag är så glad att jag har kontakt med allihop. Det är så underbart att få träffa dom ibland och höra om deras liv och den glädje dom skänker sina familjer. När dom var ca 9 månader hade vi en valpträff och det är helt otroligt att se att dom känner igen varandra efter en så lång tid. Dom föll in i sina roller dom hade som små valpar och vissa saker dom gjorde när dom träffade varandra gör dom aldrig när dom träffar andra hundar, så därför kan man med säkerhet veta att dom inte har glömt varandra. På mina tidigare hundar jag har ägt har jag aldrig märkt att dom kommer ihåg syskon från valpstadiet, så det är verkligen något speciellt med Tibbar.

Här kommer några bilder från vår träff:

Alla   Alla valparna
Alla vill vara med och busa

Molle   Fay
  "Molle" (Bainangs Legolas) och "Fay" (Bainangs Arwen) 

Alla valpar
"Leo" (Bainangs Aragorn) har koll på kameran menas Molle och Fay har hittat något intressant på marken som måste undersökas noggrant 

 


Legolas 12 veckor

2012-02-27 19:04 | 0 kommentarer

En vecka har gått sedan Legolas blev ensam valp kvar. Och SÅÅÅÅ mycket har hänt med honom på en vecka! Han har verkligen utvecklat både kropp och själ och fått ett mycket bättre självförtroende. Han må vara den minste i kullen men han är nog valpen med mest personlighet. Nu när han är själv och man bara har honom att studera märks det ännu tydligare. Den lille rackaren spelar på sin litenhet och när det är något han vill ha eller om han vill komma upp i famnen fäller han tillbaka öronen, tittar med sina största ögon och ser hur ynklig och liten ut som helst. Och hur lätt är det att motstå något sådant! Sen är han hur tuff och kaxig som helst stunden senare. I lördags var vi och hälsade på hemma hos brorsan Leo och hans två Greyhoundkompisar och då var han hur kaxig som helst. Dom stora Greyhoundarna tyckte han jättemycket om och fjäskade allt han kunde för att bli kompis med. Och hans betydligt större bror skulle han till och ifrån under den vilda leken sätta på plats och han lyckades flera gånger att "spöa" honom och vara den som tog kommandot. Det var helt underbart att se deras vilda lekar   

12 veckor - Bainangs Legolas 002 12 veckor - Bainangs Legolas 003

Och så är han ju en "gosehund" också som älskar att ligga i knät och mysa


Bara en kvar

2012-02-20 23:09 | 0 kommentarer

Nu börjar det bli tomt i huset   Bara Legolas kvar. Aragorn flyttade till Ardala förra fredagen och igår flyttade Arwen till Munka Ljungby. Det är lite svårt att släppa dom, men bättre valpköpare kunde jag inte fått och dom är så gulliga som håller mig uppdaterad hela tiden   Jag fick till och med finbesök på jobbet av Aragorn (eller Leo som han heter nu) och matte Paula i fredags. Oj, vilket kärt återseende!! Alla hundarna blev såååå lyckliga, och det märktes att dom absolut inte hade glömt varandra på 1 vecka. Leo passade till och med på att ta sig en slurp i mjölkbaren och mamma Tilda hade inget emot att öppna den. Men sen har Tilda varit lite deppig i helgen och jag tror att hon saknar sina små. Vissa tikar är väl ganska less efter 10 veckor, men inte Tilda. Hon är en riktig supermamma som fortfarande bjuder på en skvätt mjölk och gillar att leka och härja med valparna.

Här kommer en bild på Bitte (och Frans i bilen i bakgrunden) innan avfärden till nya hemmet

Tiken flyttar, 11 veckor


Mer valpköpare

2012-02-08 12:28 | 0 kommentarer

Nu är det klart med nytt hem till ytterligare en valp. Det är Aragorn som ska flytta till Ardala på fredag, och jag är så glad för även han kommer att få ett kanonhem    Jag har nekat några andra som var intresserade av honom för det kändes inte rätt, men nu kan det inte kännas bättre och Ardala ligger bara 10 minuters bilfärd hemifrån så jag kan träffa honom så mycket jag vill. Underbart!!

Här kommer några bilder av Aragorn (som ska heta Leo) och Arwen i snön. Inte världens bästa kvalitet för dom är tagna med Iphonen, men...

bild 339 red bild 340 red


Valpköpare

2012-01-29 21:07 | 1 kommentarer

Idag har den härliga familjen som ska ha Arwen varit på besök och om några veckor flyttar hon till Ängelholm. Underbart att ha hittat ett sånt kanonhem till henne   Nu måste annonser ut på killarna så dom också får nya ägare som kan glädjas åt dom små tibbetussarna. Dom är ganska olika i både sätt och utseende. Legolas är liten och lite lugnare och gosigare. Aragorn är stor och grov och tar för sig lite mer. Men båda är helt underbara på sitt sätt.

Valparna har fått följa med till mattes jobb ett par veckor nu. Det blir bra träning på att åka bil och träffa en massa nytt folk som inte kan låta bli att gulla lite med dom. Aragorn tycker väl "sådär" om bilåkning menas Arwen och Legolas tycker det är helt okej.

8 veckor - Bainangs Arwen sittande 8 veckor - Bainangs Legolas och Bainangs Aragorn


Nyår

2012-01-04 22:19 | 0 kommentarer

När jag startade den här bloggen tänkte jag att jag skulle uppdatera ganska ofta, men så har det ju inte blivit än så länge. Ska se om jag kan bättra mig   Men det har varit fullt upp med helger, jobb, valpar och sen underlättar det ju inte precis att telefon och internet försvann i förra stormen. Det är nackdelen med att bo ute i skogen. Men nu är det tillbaka och det klarade sig genom sista stormen "Emil" utan avbrott.

Sen förra inlägget har det firats nyår. Vi var 8 personer och 9 hundar som festade loss. Jag måste säga att det gick fantastiskt bra med alla vovvarna. Det var en ganska brokig blandning: Tibbe, Shih-Tzu, Hamiltonstövare, Irländsk Setter, Dvärgtax, Cairnterrier och småttingarna. Alla hundarna är kompisar och dom samsades och trivdes hela kvällen, och det där med nyårsraketer har vi lagt ner för även om det är kul och festligt så kan det bli nästan outhärdligt för våra fyrfota vänner.

Det är inte klokt vad valparna utvecklas snabbt nu   Nu är det fullt bus, och det är inte lätt att slita sig från valplådan och uträtta lite vettiga saker. Dom är helt underbara att sitta och titta på   Nu börjar det kännas lite när dom gnager på fingrarna för det börjar titta fram lite risgryn i munnen. Vi får se hur länge Tilda tycker det är kul att amma dom, men än så länge går det bra och dom är inte sådär stormförtjusta i hundmat än utan slickar bara lite när jag ställer fram matskålen. Men intresset ökar för varje dag så snart kanske dom äter lite mer än bara ett smakprov.

4 veckor - Hane1 4 veckor - Hane2
                  Lillkillen                                                      Tjockisen

 4 veckor - Tik
Söta Flickan


Lycklig Kitty

2011-12-27 20:37 | 0 kommentarer

Idag var det en hund här som var lycklig i alla fall   Kitty har hitills bara fått sitta utanför valplådan och titta på, men idag fick hon träffa dom små på riktigt. Ojojoj vad det slickades och pussades! Lille hanen tyckte det var jättekul och svansen viftade för fullt och han gjorde några businvitationer som Kitty nappade på direkt. Mamma Tilda var lite orolig i början, men efter en stund gick hon därifrån och övervakade lite från håll.

Det var också premiär för kloklippning och det krävdes både läsglasögon och en stark lampa för att se dom yttepyttesmå klorna. Men nu är det gjort och förhoppningsvis slipper dom att fastna i alla kläder nu.

Kitty extramamma 1 Kitty extramamma 2


Juldagen

2011-12-25 14:27 | 0 kommentarer

Julhelgen är här, och nu sitter man mätt och stinn och pustar. Men vi har faktiskt varit ute i blåsten på en promenad med Tilda och Kitty. Det var Tildas första lite längre promenad sen hon blev mamma. Hon vågar vara ifrån valparna lite mer nu och dom äter inte riktigt lika ofta.

Tjockis Hane2 har fortfarande inte fått till det med bakbenen för att kunna gå ordentligt, men han kämpar på. Inte så konstigt att det är besvärligt, med den tjocka magen   

Dom är så mysiga, och man ser nu att dom börjar att försöka busa lite med varandra.
Här kommer några "bus-bilder" på Hane1

3 veckor - Hane1 bus1 3 veckor - Hane1 bus2

 


Choose language

Bloggkalender

«juni 2023»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Fullt ös
Valparna har blivit 5,5 vecka
Världens sämsta bloggare!
Legolas 12 veckor
Bara en kvar
Mer valpköpare
Valpköpare
Nyår
Lycklig Kitty
Juldagen

Senast kommenterade
Valpköpare
Uppstart av bloggen

Arkiv
2013
2012
2011